Endret: 19 nov 2018     Opprettet: 21 aug 2017

Renner det på naboen under?

Er du blant de som fikk ditt tette terassegulv fjernet i forbindelse med sommerens arbeid med å sikre verandaene? Her følger litt informasjon om hvordan å tette det igjen. 

I sommer har håndverkere fjernet en del provisoriske "plateløsninger" under 2. etasjes verandagulv som er satt opp av andelseiere. Mange av disse løsningene samlet fukt som kunne bidra til at treverket i tilstøtende bærekonstruksjoner ble brutt ned. En ny plateløsning vil måtte dekkes av andelseier selv, enten alene eller ved å spleise med naboen over/ under.

Der beboere ønsker å etablere en ny plate under verandagulvene, har WSP Engineering godkjent en løsning fra http://www.til-tak.no/ , alternativt et spesialtilpasset gulv. Hvilke av disse to som trengs på din veranda kan vedlikeholdsansvarlige i styret hjelpe deg med å vurdere. 

Alternativene er  
1) Å gjøre det selv (Den enkleste løsningen til-tak kommer med god brukerveiledning)
2) Å hente inn et tilbud fra ekstern håndverker
3) Å gi oppdraget til Dyb&Jensen - firmaet som har jobbet med veranda-sikringen i sommer.

Síden beboerne selv må betale for tettingen, står de selvsagt fritt til å velge den håndverker de ønsker, men hvis det er ønskelig å bruke D&J kan styret sørge for å innhente et samlet tilbud fra firmaet. Meld derfor gjerne inn til styret om du ønsker å få tilsendt et dette tilbudet. Noen har allerede meldt inn dette og noen har meldt direkte til D&J at de ønsker nye tak. Vi samler alle oppdragene for å skaffe oss en liten "stordriftsfordel". 

D&J kan starte å ta eventuelle private oppdrag, blant annet med å tette balkonger, når oppdraget for borettslaget med selv sikringen er avsluttet i månedskiftet aug/ sept.