Endret: 24 aug 2018     Opprettet: 17 feb 2018

Raskere fart på utskiftning av takvinduer

Utskiftning av Velux-vinduer starter så snart takene er is- og snøfrie. Alle vinduer skiftes under ett. Beboerne får også mulighet for å velge forbedrete varianter på egen bekostning.

Det planlagte vedlikeholdet for 2018 er i gang. Entreprenør Bygg og Våtromsgruppen har startet med utskiftning av terrassedører. Fra 15. februar følger inngangsdører i de boligene det er aktuelt for. Deretter står vindusutskiftningen for tur.

Raskere fart

Positivt for de som skal ha skiftet ett vindu i denne runden, er at styret har besluttet at vi skifter alle vinduer i én og én boenhet i stedet for å utsette utskiftning av vindu nr to eller tre til neste runde som opprinnelig var planlagt i 2019/2020. Ved å skifte alle takvinduer i de til sammen 38 boligene i samme runde, reduseres den enkeltes belastning ved å ha snekkerarbeid.

En slik forsering av vedlikeholdsløpet og et større omfang vindusutskiftninger medfører en høyere kostnad i 2018 enn planlagt, men styret regulerer dette med låneopptak og en finansieringsplan som medfører at de som står i kø til neste runde også får samme behandling. Vi sparer også litt på at utgifter til rigg og forberedelser kommer i én i stedet for i to omganger.

Standardpakke + tilvalg

Borettslaget finansierer skifte av vinduer 1:1. Det vil si at vi skifter ett vindu med et tilsvarende. En forbedring er imidlertid ekstra pakninger på sidene og bunnkarmen av vinduet og 3-lags glass (TripleProtect) som tåler mer fuktighet og vekt av våt snø. Utvendig bekledning er utstyrt med et lyddempende belegg som reduserer støy fra regn og hagl. 

I tillegg finnes det noen tilvalg som den enkelte andelseiere kan gjøre på egen bekostning:

Tilvalg 1 ved doble vinduer:

Har du to eller flere vinduer som står ved siden av hverandre er det mulig å skifte eksisterende hjelpesperre med en ny som gir mer rom og sidelys.
Kostnad for dette tilvalget er 49.200,00 + mva. pr doble vindu.

Tilvalg 2 – topphengslet vindu

Vinduene som er standard fra Velux er «midthengslet», men det finnes en variant som er «topphengslet». Det topphengslede vinduet kan åpnes uten at det tar plass inn i rommet. Det kan også åpnes på samme måte som midthengslet for vask etc.

Kostnad for dette tilvalget er 1.750 + mva. pr vindu.

Tilvalg 3:  Vedlikeholdsfritt vindu

Vedlikeholdsfrie vinduer med termomodifisert trekjerne og vanntett polyuretanbelegg. Det har hva produsenten beskriver som fremragende fuktighetsbestandige egenskaper

Kostnad for dette tilvalget er 295,00–495,00 + mva. pr vindu avhengig av vinduets størrelse.

Beboerne kan også velge hvitmalte furuvinduer, behandlet med grunning og vannbasert maling, som beskytter treverket mot smuss og fuktighet, uten ekstra kostnader.

Det som skal skifte vinduer har fått brev i posten med skjema som må besvares dersom man ønsker tilvalg i tilknytning til vindusutskiftningen i sin enhet.