Endret: 29 aug 2018     Opprettet: 23 apr 2018

Folk og røvere er 30!

I 1993 var Øvre Sogn borettslag fem år. Det ble markert med trikketur og Kardemomme-inspirerte sanger. Siden har vi holdt på tradisjonen med å jubilere. I felleshuset på Solvang, i Oslo Militære Samfund og i et hoppeslott. Hvor og hvordan skal vi markere at vi runder 30 i år?

Det er Ikke bare tun-navnene Kasper, Jesper og Jonatan som vitner om ØSBLs inspirasjon fra Kardemomme by. Fem-års jubileet ble feiret med sang og dans på en trikk gjennom byen. Da hadde de riktignok stilnet litt, stemmene som hevdet at Kardemommebyloven var helt tilstrekkelig norm-messig rammeverk om borettslaget. I sangen fra 1998-jubileet er fellesutfordringene av det praktiske slaget: "Vi syns at nabo´n kan skjerpe seg litt/ når han driver og flikker på slottet sitt."...

Kanskje er likevel kardemommebyloven "du skal ikke plage andre, du skal være grei og snill og for øvrig kan du gjøre som du vil!" forsatt en del av ånden i ØSBL?

Å dømme etter arkivet er faste innslag i borettslagets feiringer vanligvis vennlig kappestrid mellom Kasper, Jesper og Jonatan. Men det kan hende at hva Kasper-hjørnet i 1998 så som sitt eget kjennemerke "Vi løper ut i skog og mark / med ski og sykkel og på spark" er blitt ØSBL mainstream? 

Uansett. ØSBL er verd å feire! Har du forslag eller innspill til hvordan? Vil du være med i en jubileumskomite i anledning et 30-årslag i høst? Meld deg til et styremedlem!